fredag, februar 20, 2009

Norsk Tippings skjulte agenda

I dag har jeg og en kompis sendt avgårde en gave opp til Norsk Tippings direktør. Vi har kjøpt en bok til han og har sendt den med følgende hilsen:

Til administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.

Med ønske om god lesning om den samfunnsvisjon som De og Deres organisasjon arbeider frem mot.
Oslo, 23. februar 2009, E. Stillingen J.K. Baltzersen

Boken han har fått er selvfølgelig 1984 av George Orwell. Det at en ikke lenger kan spille annonymt hos Norsk Tipping - er resultatet av at vi er på vei mot et samfunn der «Storebror» alltid ser deg.

Ut i fra et mer spillfaglig perspektiv truer tvungen registering av spillere der spilltilbyder tilbyr faste odds, spillernes rettigheter. Monopolet på Hamar tilbyr jo odds spill til faste odds. Og da ønsker de seg jo, som alle andre bookies, helst tapere som kunder. All erfaring fra land som Australia og Storbritannia, der spillerne generelt er rimelig mer bevisste enn norske spillere, tilsier at de som tilbyr spill mot faste odds, kvitter seg med kunder/spillere som vinner.

Norsk Tipping hevder jo alltid at deres spill er sosialt forsvarlig. Dersom ingen ansvarlige politikere gjør noe nå, vil vi i fremtiden oppleve at dyktige spillere kommer til å bli nektet å spille på Oddsen. Problemet er at for myndighetene er norske spillere bare en melkeku som kan utnyttes, og ikke forbrukere med krav til kvalitet og sosial ansvarlighet. Om ikke norske politikere setter ned foten nå, kommer også private til å utestenge dyktige spillere, når markedet blir sluppet fri med tiden.

2 kommentarer:

David sa...

Hehe! Morsom ide!

J.K. Baltzersen sa...

Takk, hr. Åleskjær!