fredag, juni 02, 2006

Slipp Jimmy fri

I går gikk jeg på kino for å se filmen "Slipp Jimmy fri". Filmen er Christoffer Nielsens store prosjekt, hvor mange av hans kjente og kjære figurer som narverne Geir og Odd og trønderkjempen Hold Brilland er med. Fjorårets beste tegneserie: Uflaks har med disse kjære karakterene.

Animasjonsfilmen, skapt av Christopher Nielsen, handler om den narkomane sirkuselefanten Jimmy, som rømmer ut på den norske vidda. Internasjonale stjerner som Woody Harrelson, Kyle McLachlan og Samantha Morton har lånt bort stemmene sine til den internasjonale versjonen, mens Klaus Joachim Sonstad, Janne Rønningen og Kristopher Schau er blant dem som har stemmene i den norske utgaven.

Jeg synes filmen var meget bra, de trøtte typene ble utrolig morsomt framstilt, de ble ikke flate figurer med levende mennesker. Samemafiaen ble et nytt bekjentskapi i Nielsen univers. Hold Brillan og vennene hans derimot synes jeg bare ble litt eksotiske bifigurer, og slettes ikke de herlige figurene en kjenner fra tegneseriene, men det var kanskje meningen. Og de gærne dyrevernsaktivistene var også svært morsomme. For den som kjenner til Nielsens familieforhold er det lett å forstå hvem Jimmy egentlig er.....

Filmen får en klar 6'er av meg.

3 kommentarer:

David sa...

Jeg gleder meg noe helt sinnsykt til å se denne filmen.

janorkan sa...

har sett filmen å den var minst like bra som du sier!

NoXstar sa...

Jeg likte filmen ganske godt, bortsett fra at slutten virket litt påklistret.