tirsdag, mai 02, 2006

Nerdene hevner seg igjen

På 80-tallet kom den flotte filmserien "Nerdenes hevn," (Revenge of the nerds). Disse filmene er nok utgangspunktet for "frigjøringen" av nerder som gruppe, på samme måte som for eksempel for homofile og andre minoriteter. I dag finnes det en egen nerdeindustri (rollespill, dataspill, sci-fi/fantasy litteratur osv.), og nerdebegrepet er noe utvidet i forhold til nerdene i den orginale filmen. Her i Norge viste det seg at fjernsynspublikummet elsker nerdene i Tufte og Sjarmørskolen, tusenvis av mennesker benytter seg av datamaskiner, bruker gadgets osv.

Nå skal det lages ny film om nerdene. I følge artikkelen skal "Flere av de originale nerdene skal ha blitt tilbudt gjesteroller. Filmen - om nerdenes kamp mot sportskjekkasene i the Alpha Betas - ble en uventet kjempesuksess, og fikk en kultstatus som 20th Century Fox etter beste evne forsøkte å ødelegge ved å lage tre (om mulig) enda mer middelmådige oppfølgere."

Jeg synes slettes ikke disse filmene er så middelmådige. De er faktisk svært bra, særlig filmen der sjefssportskjekkasen endelig kommer ut av skapet som nerd.

Det skal vistnok finnes en 5te film som aldri ble lansert, om noen vet noe om denne filmen, så kommenter på denne posten.

Ingen kommentarer: