fredag, mars 17, 2006

Skulle ønske noen ville innrømme at de faktisk gjør det


På det såkalte Vargsymposiet i Vålådalen, av noen kalt "menighetsrådet for reetablering av ulv i Skandinavia," har nylig noen av verdens ledende ulveforskere har nettopp vært samlet i Sverige for å planlegge den skandinaviske ulvestammens framtid.

Nationen melder at "Skandinavias fremste ulveforsker mener vi må importere og sette ut ville ulver fra Øst-Europa dersom vi skal redde den skandinaviske ulvestammen."

"Vi" i dette tilfellet betyr myndighetene. Men dette er da slettes ikke kontroversielt. Noen, myndighetene eller rovdyrforkjempere har jo i årevis allerede satt ut ulv i skandinavia. Et sted må jo faenskapet komme fra. Med all den tyvjakten som pågår på ulv skulle det ikke vært ulv igjen. Jeg anslår at mengden ulv som blir ulovlig skutt tilsvarer mengden noen setter ut. Kan ikke de som gjør det bare innrømme det? Det hadde medført en mye mer konstruktiv debatt.

Vi har vært heldig her til lands som har vært kvitt ulven i over 100 år. Det har ført til at hele utmarka er brukt til beite, slik at vi har hatt fine kulturlandskaper. Det har ført til at mulighetene for et aktivt friluftsliv er tilstede over hele landet. At vi har sluppet ulv i 100 år har også gjort det mulig for bygdefolk å drive med jakt, slik at det i alle fall er noe å holde på med i fraflyttingstruede bygder.

Vi har i alle fall ikke et bruk for et dyr i som vi kvittet oss med for 100 år siden i norsk fauna. I såfall synes jeg staten bør gi etableringstilskudd til alle mennesker ute i bygdenorge slik at de kan flytte til byen som kompensasjon for redusert livskvalitet.

6 kommentarer:

Journey sa...

Høyr, høyr!

David sa...

sorry eirik, min venn, men for å sitere det aage samuelsen sa til statskirken: her skilles våre veier...

hehe... men bare i DENNE saken, da! :)

Eirik Stillingen sa...

Jepp, litt uenighet om vi skal ha udyrene her til lands eller ikke får et vennskap tåle.

Men du er vel enig i at vi har krav på å få vite sannheten om det i dag settes ut ulv av "noen" ? Da en lennsmannsbetjent hjemme i Aurskog-Høland ville etterforske ulveutsetting, så ble det stoppet av sentrale myndigheter. Da en stakar kjørte på en ulv, fikk det lokale lennsmannskontoret beskjed om å prioritere den etterforskningen.

Og vi har vel rett til å få vite om myndighetene har tenkt å høre på "menighetsrådet for reetablering av ulv i Skandinavia" og om myndighetene nå offisielt også vil sette ut ulv.

David sa...

Er ikke så sikker, siden jegere skyter dem med en gang de blir satt ut om de får vite om hvor og når de er satt ut...

Jeg husker selv hvordan jeg ringte "Ulvetelefonen" hver dag for å høre hvor de merka ulvene var, den tiden de oppholdt seg rundt Mangensjøen en hel sommer. Så la jeg meg i telt i de områdene i et håp om å få et glimt, noe jeg ikke fikk. Men dessverre var det jo ikke bare naturfantaster som meg som ringte den telefonen, så de ble jo drept ulovlig nesten hele flokken.

Hehe, her har vi en HEIT debatt over noen øl en dag.

Bottom Buzzer sa...

Hehe, her har vi en HEIT debatt over noen øl en dag.
__________________________

Slitsomt å debattere med folk som gjentar seg selv hele tiden...

Eirik Stillingen sa...

Her er det mer et spørsmål om OM David, ikke "hvor og når".