onsdag, mars 15, 2006

Husker dere kjerringa som ville sende Pippi Langstrømpe på barnehjem?

Jeg elska barnetvserien om Pippi Langstrømpe, og syntes rollen "Fru Pryselius" eller "Prussiluskan" som Pippi pleide å kalle henne var utrolig latterlig. Hun valser rett inn hos Pippi og vil sende henne på barnehjem. Pippi sier hun er et barn og at Villa Villekulla der hun bor er et hjem, så hun er allerede på et barnehjem. Adjø.

Jepp, det er av fulle folk og barn en får høre sannheten. Av og til valser det folk inn på mange områder i samfunnet og umyndiggjør oss alle. Verst er de vi ikke merker så mye til, og som skyver barn foran seg for å innskrenke yttringsfriheten, eller rettere sagt friheten til å høre ytringer. Se her for eksempel fra VG: Barn leker Cæsar-narkomane: OLDERDALEN (Finnes det stedet forresten, jeg trodde bare det var et oppdikta sted i Bør Børson) Barn helt ned i 10-årsalderen leker narkomane, etter å ha sett TV-stjerner i «Hotel Cæsar» misbruke narkotika på TV.

Jepp, her uttaler også organisasjonen "BarneVakten" seg. BarneVakten er en organisasjon som gir råd om barn og medier, og ifølge deres nettsider har foreldre over hele landet reagert kraftig på «Hotel Cæsar»s råskap. Før var det sensurivrige organisasjoner med røtter i Kristen-Norge som Kristeleg kringkastingsring (snakk om missbruk av nyorsk) og Institutt for kristen oppseding (enda værre nynorsk), institusjoner som i NRK monopolets tid hadde mye makt, men som folk flest forsto hvor latterlig de opptrådde.

BarneVakten er nemlig noen farlige sleipinger som har fått makt og innflytelse også over hva som sendes på de kommersielle kanalene også, ved å skyve "barna våre" foran seg. Så i stedet for at foreldre selv bør bestemme hva ungene deres skal få se på fjernsyn, så ønsker BarneVakten i stedet å bestemme hva alle andre skal få se på fjernsyn. Det ligger nok en og annen skjult agenda bak organisasjonen.

De startet opp for mange år siden, dengang søndags ettermiddag var en delig dag for nerder i hele kongeriket med flere SciFi og Fantay serier. Først "Babylon 5" på TV2, Så "Simbad" på svensk TV4, og så TV3s "Eventyrlig søndag" med Hercules og Xena. Sistnevnte er nok grunnen til at Barnevakten ble dannet. Hovedpersonene Xena og Gabrielle hadde et mer enn vennskapelig forhold. Barnevakten skrev da brev til programmets sponsorer og truet dem fordi serien visstnok var voldelig. Sannheten er nok at de ikke likte hovedpersonene som brøt med et vanlig kjønnsrollemønster (som Pippi gjorde for over 50 år siden :-) Enden på visa er at Xena og Hercules fikk vi bare se midt på svarte natta, i stedet for at foreldre som ikke likte Xena kunne skrudd av fjernsynet.

Barnevakten my as. Sensurkåte jævler.

3 kommentarer:

Journey sa...

Og kvar var misbruken av nynorsk her?

Eirik Stillingen sa...

Vel, svært konservative kringkastingsfolk med mer en enda mer konservativ nynorsk enn livssyn har gjort at mange ikke tar Kristeleg kringkastingsring og Institutt for Kristen Oppseding helt alvorlig.

Eirik, som forsvarer Lov om målbruk i statstjenesten hver dag på jobb....

Journey sa...

Takk for at du orkar å ta på deg den blykappa kvar dag:)