tirsdag, oktober 25, 2005

Du er en skikkelig feiging, John Waagaard

OBS - dette er en gammel bloggpost, som jeg tror folk finner fordi den kommer opp om en googler bløtkakemannen. Kommenter heller på min nye bloggpost om temaet, mvh Eirik

Kristin Halvorsen hadde ikke engang vært på jobb som finansminister i en dag, før hun fikk en bløtkake i hodet. Norge er et lite land, og for den som ønsker å påvirke fra grasrota, er det lett å få toppoltikere i tale. Selv fikk jeg som vanlig dødelig snakke med flere stortingsrepresentanter da jeg jobbet for en bedre stortingsmelding om militærnekting på 90-tallet. Idioten John Waagaard kan nå ha vært med å gjøre avstanden mellom vanlige folk og toppolitikerne større.

Det er nok av gærninger der ute, og det at noen faktisk angriper et annet menneske som forsøker å gjøre jobben sin, en jobb et flertall av velgerne faktisk har gitt henne, kan føre til at sikkerheten rundt toppolitikerne øker. Det kan bli sånn at bare de mest ressurssterke får jobbet for sitt syn.

Til VG sier John Waagaard at:
"Jeg vil stå frem med navn og ansikt slik at folk ikke skal tro at jeg er en slask eller en småkriminell type. Jeg tror at hennes politikk vil være svært skadelig for Norge, spesielt for bedrifter og gründere. Det siste vi trenger i Norge er flere lover, regler og direktiver. Jeg liker tankegangen om at folk har frihet under ansvar, slik partier som blant andre Høyre og Fremskrittspartiet står for, sier 23-åringen." Bløtkakekasteren sier han vil ha debatt om det er så lurt at SV sitter i regjering. De fleste andre mennesker vil nøye seg med å kritisere noen for hva de gjør i regjering, ikke hva de kan komme til å gjøre. Etter et døgn i jobben er det heller ikke stort Kristin Halvorsen kunne ha rukket å gjøre galt.

Det er klart at ikke alle viser at de er modne for frihet under ansvar, og John Waagaard er en av dem. Nå håper jeg at "humoren" hans betaler seg gjennom en saftig bot. Det er det minste samfunnet kan forlange nå som han har gjort oss alle litt fattigere.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Er det ingen som husker Bløtkakemannen???

Anonym sa...

Enig i alt du sier, leste akkurat i nyhetene at han John Waagaard har mista jobben og sluttet å studere pluss at han kan vente seg en strafferamme på inntil 15 år! Så jeg tror ikke han kaster bløtkake igjen. Det eneste han har gjort er å fremstille Frp og Høyre-velgere som idioter. Bra jobba John!

Eirik Stillingen sa...

Det skal vel statueres et eksepel. Han mista jobben som vekter, og han må jo være bra dum om han ikke skjønte at å gjøre noe kriminelt medfører rulleblad...

Nå synes jeg 15 år høres mye ut, han er ung og tidligere ustraffet, bør bare få bot og betinget fengsel

Gamal sa...

"Frihet under ansvar" presterer han å lire av seg - og så viser han gjennom å angripe et regjeringsmedlem at han er totalt uten evne til å bedømme hva som er en ansvarlig handling. Han unnskylder seg så fint med at det ikke var personlig ment, men sier egentlig at han ønsker å angripe parlamentarismen og konstitusjonen. Flere slike høyrefolk og frp'ere!

Anonym sa...

John Waagaard har visst tidligere bakgrunn fra SU.

Forøvrig har vel SU en historie med eggkasting og tomatkasting mot andre politikere. Det er noe Kristin Halvorsen aldri har anmeldt.

Eirik Stillingen sa...

Han har definitivt bakgrunn fra Unge Høyre og ikke fra Sosialistisk Ungdom (SU).

Og hvorfor i alle dager skulle en SUer være så kritisk til SV? Det henger ikke på greip.

Anonym sa...

Denne kakekasteren hadde en viss sympati hos meg inntil han gikk ut og karakteriserte noen mennesker for "slask", og at han ikke ville i fengsel sammen med "kriminelle".

Ordet "slask" er et svært nedsettende ord om mennesker som er kriminelle, har vært kriminelle, er alkoholikere, narkomane, uteliggere eller prostituerte. Det er en benevnelse som karakteriserer mennesker som har store sosiale problemer som noe mindreverdig, og ifølge denne kakekasteren så er han livredd for at noen skal oppfatte han som en "slask". jeg vil gå så langt som å kalle ordet "slask" for sosialrasisme, og bruken av ordet burde vært sidestilt med det å bruke andre rasistiske betegnelser.

Denne stakkars odelsgutten, han som uansett hvordan det går, om det blir 30 dager, 60 dager eller 2 år i fengsel, seinere kan reise hjem og overta familiens storgård. Hans kriminelle løpebane vil ha null innvirkning på hans muligheter til å overta gården hjemme. Han er sikret uansett.

Men, han vil altså ikke bli forbundet med disse kriminelle som må i fengsel. Jeg ble kvalm da jeg så intervjuet med han på TV 4.des., og jeg håper inderlig han MÅ sone, og jeg vil heller ikke ha noe imot om noen andre innsatte gir han en eller flere kraftige lærepenger om at man ikke skal karakterisere andre mennesker i nedsettende ordelag, uansett hvordan det har gått i livet med dem.

Det hadde også gledet meg om en eller flere innsatte hadde "lekt seg" litt med han med hans sonet sin straff. Kanskje han da også kan innse at han faktisk er en av "de kriminelle".

Anonym sa...

Kvalmsekk som tror han er bedre enn alle andre.

Ble så utrolig provosert av han på tv i går der han står og kaller det norske rettsvesen sadistisk fordi at drittungen må inn å sone med harde kriminelle og pedofile som han kaller det. Tror virkelig bondeknølen at han blir sendt rett på Ullersmo eller Ila, eller at det bare sitter verstinger i norske fengsler?

Hvis noen innsatte i samme fengsel som JOHN WAAGAARD leser dette:

Please gi han en real omgamg med "folkeskikk"!

Sigurd Lydersen sa...

Lenge leve kakekasteren

Mannen som kastet en bløtkake på nybakt finansminister Kristin Halvorsen på hennes første dag i den nye rollen, har visst klart å få hele landets vrede etter seg. Uansett syn på SV og regjeringens politikk, så er visst alle enige om at denne John Waagard er en slamp som fortjener straff og bank i fengsel. Vi har fått en hjemmebakt Osama, hvis terrorist-akt består i å ha plassert en bløtkake på hodet til tidenes første finansminister fra SV, i tidendes første regjering med SVere i taburettene. Strafferammen på 15 år viser med all mulig tydelighet at dette er en handling det norske samfunnet anser som like avskyelig som mord, og når alle tilsynelatende er enige om det, ja så er det vel sånn da, merkelig nok.

Jeg vil imidlertid ta på meg å forsvare kakekasteren, og da ikke som en stakkars idiot som ikke forstår konsekvensene av sine egne handlinger, men som litt av en helt. Jeg anser John Waagard som en helt av samme grunn som flertallet legger ham for den dypeste forakt. Han er en helt fordi han ikke er noe mer enn seg selv, ikke representerer noe parti eller organisasjon, men er en helt vanlig fyr i gata som oss alle, securitas-vakten som vi ser rundt omkring. Det utrolig provoserende med Waagards handling ligger i at han, som helt vanlig mann, utfordrer hva det egentlig vil si dette, å være en helt vanlig mann i gata. Med bløtkaken mot Halvorsen utfordrer han ikke bare henne og regjeringen, men oss alle på vår egen selvoppfatning.

Er det noe vi ikke kan tåle, så er det å bli utfordret på vår egen selvoppfatning. Vi vet hvem vi er, hva vi mener, hvor vi er og hva vi vil, gjør vi ikke? Alle som utfordrer oss på dette ser vi på med den største skepsis, som Jehovas vitner som banker på og vil selge oss Vakttårnet. Bare de svake og deprimerte gir etter for presset, men alle andre takker høflig nei.

Her dukker denne fordømte Waagaard opp som troll av eske og trenger seg på vår folkevalgte finansminister og dermed oss alle, når han hadde jobb som securitasvakt og burde nøye seg med det. Vi har ikke bedt om oppmerksomhet fra Waagards side, og allikevel banker han altså på, som om han var noe mer, noe bedre enn alle oss andre. Sier han det ikke også, i klartekst, når han gir uttrykk for at han frykter for å gå i fengsel, for der å måtte omgås kriminelle, og står fram i media, for at folk skal forstå at han ikke er en "slask", som om det fantes slasker som han ikke er blant. Hvem sikter han til, for pokker? Alle oss som aldri ville funnet på noe slikt, å skulle kaste bløtkake på finansministeren? Det kan saktens virke sånn, og derfor håper vi at han får lovens strengeste straff, ja at den ultimate straffen blir gjeninnført av Stortinget for akkurat dette tilfellet, slik at vi alle kan glemme at John Waagaard noensinne ble født.

Beviser ikke dette at Waagaard gjorde helt rett i å kaste en bløtkake på den nyebakte finansministeren fra SV. Var det ikke akkurat det hun og vi trengte?

Lenge leve kakekasteren John Waagaard. Han er min venn!

Vennlig hilsen
Sigurd Lydersen

Anonym sa...

Militærnekter?
Din Feiging!!!!

Eirik Stillingen sa...

Kjære "anonym" - du er virkelig modig som ikke kan stå fram med et nick eller navn.....

Jeg står fint for min egen militærnekting (15 års jubileum i år faktisk :-), som jeg har fått så mye pes for oppeigjennom årene, at jeg regner det som en modigere "utvei" enn å feigt bare gå med strømmen i militærvesenet.

Anonym sa...

halvorsen er en klovn, så en bløtkake passet perfekt i trynet hennes!
"Det eneste han har gjort er å fremstille Frp og Høyre-velgere som idioter. Bra jobba John!" hva har blitz miljøet gjort med folkets syn på sv og rv da??
de har kastet stein og brannbomber så lenge jeg kan huske, og når det er en høyrevelger som spanderer en liten bløtkake, DA er det krig da, LOL

Jens sa...

Liker dere anonyme som ripper på lommerunkende bloggere. No kidding <3