mandag, august 22, 2005

Siste dagen på IFLa var nok mest spennende, men jeg var der ikke

Norsk Bibliotekforening melder dette fra siste dag av IFLA konferansen:

Torsdag ble aviskioskene rundt Plaza og Oslo S raskt tømt for dagens nummer av Klassekampen, som brukte ei dobbeltside på spørsmålet om bibliotekarenes støtte eller ikke til ”de uavhengige biblioteka” på Cuba. For deltakerne på de siste IFLA-konferansene og på FAIFE-lista er dette en gjenganger: Ei gruppe USA-amerikanere og eksil-kubanere har i flere år arbeidet for at IFLA aktivt skal fordømme Castros og regime samt bibliotekvesen. Tidligere har FAIFE (IFLAs komite for ytringsfrihet) vedtatt relativt balanserte resolusjoner som kort sagt støtter og fordømmer det som støttes og fordømmes kan, mens derimot den amerikanske bibliotekforeninga ALA aldri har villet gå inn på Castro-motstandernes premisser. De har derimot gjort egne undersøkelser på Cuba og valgt å ikke støtte aksjonen.
Klassekampen skreiv torsdag at en anti-Castro-resolusjon denne gangen ville bli lagt fram for IFLAs høyeste råd. Det skjedde likevel ikke. Aktivisten Robert Kent, som blant annet er beskyldt for å være CIA-agent, klarte ikke å få med seg noen lands representanter på forslaget sitt, etter forsøk bl.a. overfor delegasjonene til enkelte tidligere østblokkland.

Han derre Jævla Robert Kent spammer biblioteknorgelista rett som det er med "informasjon" om de "uavhengige" Cubanske "bibliotekene". Jeg har klagd til Nasjonalbiblioteket om denne spammen, og NB sa de hadde sperret han, men denne CIA agenten spammet selfølgelig fra en ny epostadresse. Jeg synes Biblioteknorge burde hatt en regel som sa at det på alle innlegg burde være en forklarende ingress på norsk, som minstekrav for å få lov å poste.

Ingen kommentarer: