torsdag, august 18, 2005

Jesus var ingen god bedriftsleder, hevder et svensk ledelsestidsskrift

Ingen er perfekt - ikke engang Jesus, hevder tidsskriftet Chef.se. Sveriges største tidsskrift for bedriftsledere har analysert Jesu lederegenskaper - og funnet hans største feil.

1. Judas var en feilansettelse.
Allerede da Jesus ansatte Judas, skjønte han at det ville skape problemer senere.

2. Jobben stjal all hans tid.
I likhet med moderne ledere jobbet Jesus for mye. Han drev sin ledergruppe - de tolv disiplene - hardt, men seg selv ennå hardere.
Les mer hos Aftenposten.no

Tøvete og meningsløst, sier BI-rektor Torger Reve til Vårt land

Han vegrer seg mot å kommentere artikkelen i det svenske tidsskriftet og stiller seg nølende til om kritikken er ment seriøst.
– Jeg er usikker på om jeg skal ta dette på alvor i det hele tatt, men dersom vi et øyeblikk skal gjøre det, så vil jeg si at analysen er tatt fullstendig ut av sin sammenheng og at kritikken faller på sin egen urimelighet.

– Hvorfor?
– En leder skal først og fremste vurderes ut fra resultatene, ikke ut fra hvordan han oppfører seg. Resultatene av Jesu tre-fire år som leder av en liten flokk av menn i det gamle Palestina er uomtvistelig: Etter 2000 år lever bevegelsen i beste velgående har to milliarder medlemmer og er godt organisert. Å sitte her i 2005 og si at hans lederskap var feilslått, er patetisk, sier Torger Reve.

Tja, men kan en sette moderne ledelseskriterier på en mann som vandret rundt på jorden for 2000 år siden?

1 kommentar:

David sa...

Hehe. Morsomt.

Har vært på noen seminarer hvor man har brukt Jesus som modell for lederskap, og det har faktisk vært interessant. Har også ganske en bra bok som heter "The Leader Principles of Jesus".

For å bli riktig teologisk her da, så kan man jo ikke si at Judas var en feilansettelse, da han MÅTTE ha en som forrådte ham for at profetiene om Messias skulle bli oppfylt.

Og at jobben stjal all hans tid, er jo helt feil. Stadig vekk nevnes det at Jesus trakk seg unna folkemengdene for å be og være alene. Selv da de ville gjøre ham til konge (noe som det svenske bladet sikkert vil anse som suksessfullt), trakk han seg vekk fra mengden for å chille litt.

Nok om det. Gjeeesp. :)