onsdag, januar 05, 2005

Fantasy: Atter en konge - extended version på DVD

Så den i går, og dvd'en var definitivt ikke verdt pengene.

Hvorfor ikke?

Jo, fordi filmen bare ble 48 minutter lengre og og ikke et minutt bedre. Peter Jackson skulle hatt juling fordi: Saruman ble drept i filmens første minutter, fordi alt etter at Frodo og Sam blir hentet av Gandalf på Dommedags berg blir helt Disney. Lutringen av Hobsyssel mangler jo fremdeles, men dette er jo logisk nå historieforvrengeren Jackson har tatt livet av Saruman allerede i filmens første minutter.

Hvordan går det an å lage 2 og en halv fantastiske filmer, og så avslutte så dårlig. Tenk på alle som aldri har lest boka, og som nå tror det var slik Tolkien skrev historien.

Diskuterte dette med en kompiss i dag, han sier at filmene i seg selv er fantastiske. Er ganske enig, og filmene er fulle av bra ting, men jeg er nok er mer hardcore og konservativ i mitt syn på hvordan en historie skal fortelles riktig, enn det han er. Kompissen har for øvrig et godt poeng i at når de ikke brukte mer tid og fortelling i filmens begynnelse, i skildringen av Hobsyssel, så kunne de heller ikke ha med lutringen av Hobsyssel i slutten. Det ville ha gitt mindre mening for historien. Kompissen ville for øvrig gjerne ha sett alt fullstendig filmatisert. Hva med en animasjonsserie? New Line Cinema burde samarbeide med et japansk animasjonsselskap, og lage en hel dataanimert serie.

Ingen kommentarer: